Carriëre

Ontspannen aan het einde van de dag

1 juli 2016

ontspannen

Iedereen heeft ontspanning nodig aan het einde van een lange werkdag om stress en werk los te laten. Morgen weer een dag, nietwaar? Een avondje uit, goed diner of naar de film met vrienden helpen je om het los te kunnen laten. Bovendien laad je zo weer je batterij op om weer vol geconcentreerd en met goede moed aan de slag te gaan.

Ga op een schermdieet
Klaar met werken? Pak dan niet meteen je tablet of smartphone erbij, laat de televisie uit en geef je ogen rust door een schermdieet in te stellen. Blijf zo’n drie uurtjes nadat je je laptop of computer hebt afgesloten even weg van andere schermen. Door je ogen niet bloot te stellen aan beeldschermen, kom je veel sneller tot rust.

Eet een voedzame maaltijd
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, zelfs al is die hamburger op het station heel verleidelijk. Verse groente, aardappels, rijst, een stukje vlees of vis, zelfs een frisse salade met druiven of mozzarella geven je snel weer energie na het werk. Neem ook de tijd voor het eten. Ga aan tafel zitten, praat met je partner of gezin en geniet van de verhalen van anderen.

Slaap voldoende
Het sluipt er snel in: lange werkdagen, korte nachten. Je wilt immers na het werk ook ontspannen. Toch eist het zijn tol: je bent futloos en hebt geen energie of focus om de volgende dag je werk te doen. Slapen is daarom heel belangrijk. Een volwassene heeft minstens zes tot acht uur slaap nodig. Ga daarom op tijd en op dezelfde tijd naar bed om die uren te kunnen halen. Wanneer je dit drie dagen achtereen volgend doet, dan zal je merken dat je energieniveau omhoog gaat.

Gun jezelf een goede avondroutine
Veel slapen alleen is niet goed, een goede avondroutine is ook belangrijk om te ontspannen. Zet bijvoorbeeld een uur voordat je gaat slapen de televisie uit, laat je tablet en smartphone links liggen en lees een boek.

Sport of wandel 60 minuten
Meer energie en goed ontspannen doe je ook door te sporten. Een uur sporten of gewoon een mooie wandeling (al dan niet met hond) maken, helpen om het werk even te vergeten en de energiebatterij weer op te laden.

Ontspanning helpt om je focus te verhogen, waardoor je een betere ondernemer wordt. Lees hier onze tips voor meer focus