Carriëre, Quotes, Succes

2 geheimen om snel discipline op te bouwen

7 juli 2016

Forest Runner

Stel je komt binnen op het werk, er staan 50 e-mails op je te wachten en je zit nog niet of je collega’s stormen je kantoor in om werk te bespreken en problemen uit te praten. Voor de lunch heb je al zeker vier keer aan jezelf gevraagd: ‘Wat doe ik hier!’ En je bent nergens aan toe gekomen. Ook als zzp’er kan dit ook gebeuren. Je werkt alleen op een kantoor en je probeert niet achter Facebook of Twitter te verdwijnen, terwijl er nog zoveel werk op je staat te wachten. Hoe krijg je dan toch je werk gedaan?

Met een gezonde dosis discipline. Het aanleren van discipline is goed voor je werk, maar ook zeker voor je persoonlijke groei en privé leven. Discipline geeft je ruimte om ook na je werk tijd over te hebben voor je gezin, sociale leven en hobby’s. En met deze twee geheimen bouw je snel discipline op.

Geheim 1: de 1-60-3 methode

Het is geen ingewikkelde wiskundige formule, maar de 1-60-3 methode is wel een manier om persoonlijke groei te bewerkstelligen, meer focus te krijgen en snel discipline te ontwikkelen. Het staat voor 1 doel, iedere dag 60 minuten uitvoeren, voor 3 maanden lang. Stel jezelf een smart doel. Dit is een doel dat je gemakkelijk zal kunnen bereiken. Bijvoorbeeld snel en efficiënt je e-mail beantwoorden, leren plannen of beter de boekhouding bijhouden. Doe dit dan iedere dag, slechts 60 minuten voor 3 maanden lang. Ieder doel voor zakelijke of persoonlijke groei kun je op deze manier gedisciplineerd aanpakken. Je zal merken dat het na 3 maanden niet meer uit je werkroutine is te krijgen.

Geheim 2: Discipline is besmettelijk

Wanneer een wielrenner de Tour de France wil winnen of een atleet goud wil gaan halen op de Olympische Spelen, dan is dat het ultieme doel. Dit doel kan alleen bereikt worden door dag in dag uit met je sport bezig te zijn. Het is bijna automatisme, wanneer je namelijk gedisciplineerd naar de sportschool gaat, dan ga je automatisch beter op je voeding letten. Als je beter op je voeding gaat letten ga je automatisch beter op je slaaproutine letten en zo verspreid discipline zich uit naar alle facetten in je leven. Op die manier werkt discipline zeer besmettelijk. Wanneer je voor één kleiner doel de discipline van de 1-60-3 methode hebt aangeleerd, dan heb je geheid de smaak te pakken.

Meer discipline tips?

Om gedisciplineerd aan het werk te kunnen, zal je ook met slechte gewoontes moeten breken. Hier lees je in de blog: Hoe stop je met slechte gewoontes. Wil je jouw discipline naar de volgende level brengen? Vraag een gratis intake aan bij onze Business Class trainers of stuur een e-mailbericht naar coaching@businessclassexperience.com.

q1

q2