Carriëre, Quotes

Belangrijke redenen om altijd een glimlach te hebben

23 augustus 2016

Persoonlijke ontwikkeling

‘A smile is always the best introduction’ en  ‘A smile is the best medicine’.
Met deze quotes hebben we direct het belang van glimlachen te pakken. In deze blog lees je redenen waarom je altijd een glimlach paraat dient te hebben én wat het voor je persoonlijke groei kan betekenen.

Waarom is een glimlach belangrijk?

Wanneer je vaak een glimlach laat zien straal je positiviteit uit. Medewerkers, collega’s en (potentiele) klanten zullen graag in je omgeving verkeren. Je hebt een open houding en oogt benaderbaar. Wanneer je persoonlijke groei wil bereiken zoek dan oefeningen op waardoor je het vaker kunt laten zien. Glimlachen is te leren namelijk.

Waarom überhaupt lachen?

Lachen is gezond, daar komen we zo nog op terug. En hierboven is al beschreven dat mensen het prettig vinden om met (of voor) je te werken.
Maar ook: als je lacht straal je zelfverzekerdheid uit. Je voelt jezelf beter waardoor je persoonlijke groei ook gemakkelijker verloopt. Daarnaast beïnvloed je op een goede manier de werksfeer en dus de productiviteit van je medewerkers.
Zelf ben je ook productiever én het verlaagt je stresslevel. Nog meer tips om je stresslevel te verlagen? Download dan hier onze whitepaper over stress.

Lachen is gezond volgens de wetenschap!

Ten behoeve van je persoonlijke groei maar ook in het belang van je gezondheid is het goed om te (glim)lachen.
Vele wetenschappelijke onderzoeken concluderen namelijk hetzelfde: lachen is gezond. Het verlaagt zoals gezegd je stresslevel, je bloedruk daalt en je hersenen maken endorfine aan waardoor je jezelf daadwerkelijk prettiger voelt. En of het allemaal nog niet genoeg is versterkt het ook je immuunsysteem waardoor je minder vatbaar bent voor bacteriën of virussen.

Conclusie:

Met glimlachen bereik je meer, het heeft ontzettend veel voordelen en het bevordert je persoonlijke groei.

Make us smile…

Heb jij goede tips of oefeningen om vaker een glimlach te tonen? Laat ze hieronder achter!