Carriëre, Succes

Kleed jezelf richting succes

6 oktober 2016

Business Class Experience

Kleren maken de man/vrouw.
Dress to impress.
Er is geen tweede kans voor een eerste indruk.
Hierboven staan zomaar wat gezegden over het belang van je uiterlijk. Natuurlijk gaat het uiteindelijk om je innerlijk, maar feit is dat een eerste indruk gebaseerd is op je uiterlijk en voorkomen. Mensen creëren een oordeel in de eerste 5 seconden dat ze je ontmoeten! Zorg er dus voor dat de eerste indruk zoveel als mogelijk onberispelijk is. Vandaar deze blog om hierin persoonlijke groei te kunnen doormaken: kleed jezelf voor succes.

Een link tussen kleding en succes?

Kleding is belangrijk voor succes. Persoonlijke groei zit hem dus niet alleen in je innerlijk, maar ook in uiterlijke verzorging. Het is namelijk met elkaar verbonden.
Door bepaalde kleding wel of niet te dragen maak je een statement. Het zegt iets over wie je bent en waar je voor staat. Wanneer je tijdens een zomerse dag een nieuwe klant ontmoet met een casual look gecombineerd met daaronder fijne slippers dan kan dat bij de ander overkomen als desinteresse. Met kleding verkoop je jezelf. Zie het als marketing, onderdeel van persoonlijke ontwikkeling en personal branding, en bedenk dus een strategie.
Meer weten over het belang van personal branding? In onze whitepaper lees je er alles over.

Waarom?

Er zijn ontzettend veel redenen waarom je aandacht moet besteden aan je kleding. Je wilt serieus genomen worden, je wilt een goede indruk maken op je gesprekspartner, je wilt een persoonlijke groei doormaken, je wilt opvallen om je goede smaak, je representeert een onderneming waardoor je goed voor de dag moet komen. En of die onderneming nu van jezelf of van je baas is; de klant krijgt door jouw uiterlijk al direct een bepaald gevoel bij de onderneming. Zorg met de juiste kledingkeuze dat die indruk goed is.

Kleed jij je zoals jij je voelt?

Bij representatieve kleding denkt men vaak direct aan (driedelige) maatpakken. Uiteraard zijn er ook alternatieven om eenzelfde uitstraling te krijgen. Want wanneer je iets draagt waarin je je niet prettig voelt dan kun je onzeker overkomen.Ga naar een kwalitatieve kledingzaak en stel daar je vraag. Zorg dat je met een paar goede basisstukken thuiskomt en vraag ze desnoods om foto’s te maken van hoe je de setjes kan dragen of kan combineren. Het is een eenmalige uitgave die je uiteindelijk terugverdient!

Conclusie

Een goede ondernemer maakt ook in het verkopen van zichzelf een persoonlijke groei door. Kleding is dus zeer belangrijk. Bedenk goed wat jij draagt bij welke gelegenheid en waar je je prettig in voelt. Zoek eventueel hulp bij een styliste, raadpleeg online fashiontips, of bezoek een kwalitatieve kledingzaak bij je in de buurt.

Wat vind jij van de stelling ‘dress to impress’?

Herken je het belang of denk je er anders over? Laat het hieronder achter in de comments!