Carriëre

3 positieve overtuigingstechnieken

25 oktober 2016

Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat prospects voor jou kiezen, dat mensen bij jou willen werken, dat je een team kunt overtuigen, etc.
Om dit te kunnen bereiken heb je onder meer positieve overtuigingstechnieken nodig. In deze blog een kleine inleiding zodat je een start maakt met persoonlijke groei rondom dit onderwerp.

Positieve overtuigingstechnieken nodig: waarom?

Laten we in deze blog uitgaan van het bestaansrecht van je onderneming: je klanten en relaties. Zonder hen ben je nergens en dit feit geeft ook direct antwoord op de vraag waarom je deze technieken nodig hebt. Persoonlijke groei hierin is nodig, en omdat dit een van de belangrijkste eisen is om je onderneming levensvatbaar te houden moet je dit aspect onder de knie krijgen.
Wil je meer weten? Business Class Coaching is dan wellicht iets voor jou. Je krijgt 1 op 1 begeleiding van doorgewinterde entrepreneurs die je niet alleen op dit vlak coachen, maar ook op andere vlakken die belangrijk zijn in het ondernemen.

Positieve overtuigingstechnieken: wanneer?

De technieken gebruik je om in het eerste contact voor een vervolgstap vanuit je klant te zorgen. Die eerste indruk is dus bovenmatig belangrijk en zoals gezegd het doormaken van persoonlijke groei een vereiste.

Positieve overtuigingstechnieken: waar?

Gebruik de technieken op je website, in je social media kanalen, in nieuwsbrieven of blogs,  en uiteraard in gesprekken. Zorg voor persoonlijke groei door cursussen te volgen of door boeken te lezen over het beïnvloeden van anderen.

Conclusie

Zonder positieve overtuigingstechnieken is het lastig om te bereiken wat je voor ogen hebt. Doe er dus alles aan om persoonlijke ontwikkeling door te maken.

Welke techniek geeft volgens jou het meest resultaat?

Laat ons hieronder weten welke techniek volgens jou het meeste oplevert voor je onderneming!